Skip to main content

Modern wonen op een landgoed: het kan echt

De Bisschopslaan van tweehonderd meter lang, beschut door eeuwenoude bomen, leidt je het landgoed op. Je passeert de monumentale gebouwen Mariëngaerde met zijn kapel en Mariënhaven om thuis te komen in je eigen woning. Je geniet hier van modern comfort, fijne contacten met buren en de historische omgeving. Het mooie is dat starters, doorstromers, singles, stellen, gezinnen en senioren op deze fantastische plek kunnen gaan wonen.

Genieten van hoven en landschapspark

Historisch Mariënhaven, waar straks Mariënhof zal komen, had van oorsprong een groot binnenhof. Eromheen waren verschillende hoven en nutstuinen. Deze structuur is leidend geweest voor het ontwerp en de ontwikkeling van Mariënhof. Het wordt gebouwd in een u-vorm. In het hart van het complex komt een semi-openbaar, verhoogd binnenhof met privétuinen, afgescheiden door hagen, en een gemeenschappelijk deel. Hier vind je onder andere plantvakken waar elk seizoen iets nieuws te zien is, geurige kruidentuinen en planten die schaduw en verkoeling geven. Het binnenhof is bereikbaar via een trap en via de woningen. Daarnaast krijgt Mariënhof nog twee kleinere hoven; een soort overgangen naar de bestaande gebouwen en het landschapspark. Aan de buitenzijde van het gebouw geniet je van de landschapstuin. Hier ervaar je het landschap, met de volwassen bomen, velden en monumenten op het landgoed. Op Mariënhof komt alleen bestemmingsverkeer. Kinderen kunnen hier dus heerlijk en veilig buitenspelen.

Parkeren voor je deur, uit het zicht

Onder het binnenhof, op de begane grond, bevindt zich de parkeergarage. Je kunt hier één of twee auto’s parkeren (afhankelijk van het woningtype) en er is natuurlijk plek voor fietsen of brommers. De garage geeft toegang tot alle woningen, appartementen en bergingen. Kortom, hier parkeer je – lekker droog – voor de deur of vlakbij je voordeur. Voor bezoekers zijn er parkeerplaatsen in het openbaar gebied buiten de garage.